Projecten waar we trots op zijn

Projecten met een
Kiemkr8 effect

We hebben veel klanten geholpen bij het opzetten en stimuleren van vernieuwing in hun organisatie. Dit zijn een paar projecten waar we trots op zijn:

Prijs, fietsroute van het jaar 2024

Concept ontwikkeling & Shary

Fietsbeleefroute van het jaar 2024! Op de fiets met van Gogh

Tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs 2024 in Jaarbeurs Utrecht, werd bekendgemaakt dat de door Shary ontwikkelde beleefroute ‘Op de fiets met van Gogh’ is verkozen tot Fietsroute van het jaar 2024. Lees deze case om een kijkje te nemen in een van onze Shary beleefroutes. 

Business Design & Innovation

Toeristische informatievoorziening in Midden-Groningen

Toerisme is een groeiende branche in de gemeente Midden-Groningen. Als de buitenspeeltuin van Groningen heeft de regio veel mooi en kleinschalig aanbod. Kiemkr8 is door de gemeente Midden-Groningen gevraagd te onderzoeken en advies geven over de vraag: Hoe informeren wij bezoekers in onze gemeente over het toeristisch aanbod?’ 

Werksessie Midden Groningen

Business Design & Innovation

Vitale Vakantieparken Drenthe

Het programma Vitale Vakantieparken Drenthe zet verschillende instrumenten in om de recreatiesector een kwaliteitsimpuls te geven. Door de kopgroep van excellente verblijfsaccommodaties te vergroten en te verstevigen, zetten ze de verblijfsrecreatiesector binnen de provincie Drenthe in beweging. Kiemkr8 is gevraagd om het excellentieprogramma mede vorm te geven. 

Business Design & Innovation

Camping Torentjeshoek, Beleefconcept & meerjarenplan

Camping de Torentjeshoek is een echt familiebedrijf en bestaat nu zo’n 57 jaar. Het bedrijf is een begrip in Drenthe. De camping heeft mooie natuurlijk aangelegde plekken. Het eerste veld was het A-veld, dat ooit een aardappelveldje was.  De ondernemers hebben ambitie en willen het bedrijf door ontwikkelen.

Planedome

Business Design & Innovation

Businessplan Planedome, Huis van Drenthe

Het Planetron functioneerde jarenlang als een van grootste voorlichtingscentra over astronomie en ruimtevaart in Nederland. Toch werd de belangstelling in de loop der jaren steeds minder en werd het uiteindelijk gesloten. Zonde, vond een groep ondernemers. Samen kregen ze het idee om de entree van het Nationaal Park Dwingelderveld aan de kant van Dwingeloo in ere te herstellen.

Business Design & Innovation

Lokale Ontwikkelingsstrategie Drenthe t.b.v. LEADER 2023-2027

LEADER is een Europese subsidieregeling voor plattelandsontwikkeling. De LEADER gelden moeten bijdragen aan een leefbaar en toekomstbestendig platteland. Door het opstellen van een Lokale Ontwikkelingsstrategie bepaalt een regio wat de speerpunten en doelen in het gebied moeten zijn. Drenthe is hierbij opgedeeld in twee regio’s, West en Oost.

Leader bijeenkomst

Business Design & Innovation

Projectleiding van Gogh

Vincent van Gogh is wereldberoemd. Maar niet veel mensen weten dat hij ook in Drenthe verbleef. In 2023 is het 140 jaar geleden dat Van Gogh uit de trein stapte op het station van Hoogeveen. Het jaar 2023 is het startjaar van het Van Gogh project in de drie gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen. Het doel is de culturele erfenis van Van Gogh blijvend zichtbaar en beleefbaar maken voor de eigen inwoners en binnenlandse en buitenlandse bezoekers. 

Business Design & Innovation

Drenthe Hikes

Een game in de natuur, een documentaire in een VR bril of een interactieve wandel- of fietsbeleving in het Drentse landschap. Dát is Drenthe Hikes. Drenthe Hikes deelt verhalen van het landschap en de bewoners met gasten en lokale bezoekers. De eerste Drenthe Hikes beleving is Foodsteps, terug naar de herkomst van ons eten; daarna zijn Woeste Grond, de bewogen geschiedenis rondom voormalig kamp Westerbork en Nachtkijkers, een weirde wandeling in met opdrachten in het donker ontwikkelt. Iedere beleving is uniek en vertelt het verhaal van de omgeving waar je loopt of fietst.

Drenthe Hikes, VR

Business Design & Innovation

Smart Regio

Vanuit de vijf gemeenten binnen Zuidoost Friesland is het project Smart Regio gestart. Doel van dit project is de ontwikkeling van 10 digitale beleefroutes die het verblijf van gasten en recreanten uit de buurt vergroten en het verhaal van de omgeving vertellen.

Business Coaching

Marlies Haitsma

Marlies is freelance journalist en fotograaf. Daarnaast is ze pionier op het gebied journalistiek theater. Ze vertaald nieuwsberichten tot theaterstukken.

Business Design & Innovation

Oyster Stories

Na de verkoop van zijn aandelen, werkte Pieter aan een aantal nieuwe business ideeen. Oyster Stories is daar een van. Oyster Stories helpt mensen van hun herinneringen naar een boek met hun levensverhaal.  Oyster Stories helpt mensen hun verhalen te schrijven en creëert zo een prachtige nalatenschap. 

Business Design & Innovation

MeMo, Mens & Mobiliteit

Kort bestaat uit twee takken; Personenvervoer Kort en Auto Kort. Beide zorgen voor mobiliteit, de één voor het vervoeren van personen en de ander zorgt voor het vervoersmiddel van personen.

Voor de toekomst heeft Ale Kort grootse plannen. MeMo, Mens & Mobiliteit wordt een duurzaam mobiliteitscentrum in Friesland. 

Business Coaching

Artsmart

ArtSmart biedt activiteiten aan die ouders met kinderen kunnen doen of kinderen alleen. Het zijn creatieve activiteiten om kinderen te vermaken. Deze worden primair aangeboden in de vorm van kaarten, maar worden op andere manieren aangevuld met bijvoorbeeld online uitlegvideo’s. 

Business Design & Innovation

Merk Fryslân

Merk Fryslân is de provinciale destinatiemanangementorganisatie voor de provincie Friesland. Vanuit een overkoepelende visie geven zij in opdracht van de Provincie Fryslân, o.a. invulling aan de marketing en promotie voor Friesland, de Waddeneilanden en het  UNESCO Waddengebied. De primaire focus ligt hierbij op het toerisme, zowel particulier als zakelijk.

Business Design & Innovation

Klapstoel Academy

Klapstoel Academy stimuleert gelijkheid voor vrouwen in de arbeidsmarkt, want zelfs in 2021 is er een opmerkelijk verschil voor vrouwen. Dit doet Klapstoel Academy op verschillende manieren, waaronder coaching, advies en het samenbrengen van getalenteerde jonge vrouwen met succesvolle business vrouwen.