Jij en jouw klas

Kiemkr8 in het
onderwijs

Goed onderwijs begint bij jou als docent. Bij jou krijgen studenten de kans om het maximale uit zich zelf te halen en ideeën om te zetten naar daden. Veel jongeren hebben goede ideeën. Ze hebben alleen niet de kennis om die ideeen in praktijk brengen. Een ondernemende houding is hierbij essentieel. Een houding die zich kenmerkt door het nemen van risico’s, doorzettingsvermogen en pro-activiteit.

Studenten moeten hun eigen toekomst zelf vormgeven, maar jij als docent helpt hen daarbij. Door het volgen van deze unieke onderwijsmethode ‘de 8 van Kiemkr8’ gaan wij graag samen met jou aan de slag om jouw studenten voor te bereiden op de wereld van morgen.

Onderwijsmethode 'de 8 van kiemkr8'

De onderwijsmethode ‘de 8 van Kiemkr8’ bestaat uit een stappenplan dat ervoor zorgt dat ideeën gaan groeien. Een bewezen methodiek waarbij we gedegen onderbouwing van de plannen combineren met een flinke dosis creativiteit met uiteindelijkresultaat…een succesvol business concept. De studenten gaan onder begeleiding van jou als docent door de volgende 8 stappen heen:

Middel 71

Uitdaging

Met behulp van diverse methodieken krijgen de studenten meer inzicht in zichzelf en hun uitdagingen.

Middel 92

Analyse

Met behulp van diverse businessmodellen zoals de Business Model Canvas, SWOT, SCEPTICAL-model en diverse Design Thinking methoden brengen de studenten in beeld wat er in en om hun bedrijf speelt. Het vormt de basis van het businessmodel.

Middel 93

Strategie

De studenten maken in deze stap keuzes wat ze wel en niet moeten doen. Op basis van de SWOT uit stap 2 wordt de confrontatiematrix gevuld en worden strategische vragen en aandachtspunten geformuleerd.

Middel 104

Doelen

Op basis van de strategische aandachtspunten is het tijd dat de studenten bepalen wat ze ermee willen bereiken. Daarnaast bedenken ze ook wat belangrijke items zijn om hun bedrijf op te sturen. In deze fase worden de doelen vastgesteld met behulp van het Business Model Canvas.

Middel 115

Ideeënplantage

In deze stap bekijken de studenten hoe ze de doelen die ze bepaald hebben gaan bereiken. Het doel van dit deel is om zoveel mogelijk (creatieve) ideeën te genereren met behulp van diverse brainstormtechnieken.

Middel 126

Uitwerking

In deze stap bepalen de studenten de keuze van hun businessmodel. De studenten werken dit businessmodel uitvoering uit zodat ieder detail helder is.

Middel 137

Testfase

Om te weten of klanten jouw concept net zo waarderen als jij, is het belangrijk dat de studenten dit gaan onderzoeken. Op diverse manieren leren studenten hun prototype te toetsen bij de doelgroep. Ook de financiële haalbaarheid komt in deze stap nogmaals om de hoek kijken.

Middel 148

Uitrol

Nu het idee, dienst of product volledig is uitgewerkt en getest is het tot slot tijd om de marketing en communicatie neer te zetten. Hoe overtuig jij jouw klanten en investeerders om jouw plan tot een succes te maken?

Online leeromgeving en notitieboek

Het stappenplan ‘de 8 van kiemkr8’ wordt volledig ondersteund met behulp van een notitieboek met diverse invulmodellen en de online omgeving ‘de Kr8Centrale’. Deze online omgeving biedt jou als docent handvatten om het gemaakte materiaal van de studenten te beoordelen en te voorzien van feedback. Het is een handige tool waardoor er op afstand met elkaar gewerkt kan worden. Het notitieboek is bedoeld voor de studenten als leidraad voor het doorlopen van de stappen. Ze hebben voldoende ruimte om hun ideeën op papier te zetten voordat ze deze definitief inleveren bij de docent in ‘de Kr8Centrale’.

Docentenpakket

De docent werkt een half jaar met deze methodiek voor €100 per docent (excl. BTW). Bij deze prijs zit inbegrepen: