Uit onze cases

Animatie voor Gemeente Groningen

Wijkvernieuwing op z’n Gronings is een programma van Gemeente Groningen die gericht en intensief werkt aan de leefbaarheid van wijken en dorpen. Om nieuwe en huidige medewerkers binnen de gemeente samen te brengen is een onboarding animatie gemaakt die de essentie en het doel van Wijkernieuwing omschrijft.

Beginsituatie

Gemeente Groningen is voortdurend bezig met het meten, verbeteren en vernieuwen van haar wijken. Op het gebied van werken, wonen, leren en veiligheid werken ze aan de leefbaarheid in en rondom de stad. Om deze plannen sneller en effectiever uit te kunnen voeren is er een hulpstructuur opgezet genaamd ‘Wijkvernieuwing’.

Binnen Wijkervnieuwing is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan en medewerkers van de gemeente helder met elkaar kunnen communiceren. Kiemkr8 is gevraagd om de kern en functionaliteit van Wijkvernieuwing te vatten in een helder communicatiemiddel voor intern gebruik. 

Onze aanpak

Het was binnen dit project belangrijk om een helder overzicht te geven hoe wijkvernieuwing opereert. Dit betekent complexe systemen behandelen op een manier die voor alle medewerkers verteerbaar is. We hebben hoofdzaken van bijzaken gescheiden, en zijn tot de kern gekomen waarom Wijkvernieuwing precies is ontstaan. De inhoudelijke informatie is tot stand gekomen door nauw contact met de opdrachtgever. Door samen verschillende invalshoeken te exploreren hebben we onbelangrijke elementen kunnen elimineren, waardoor de essentie van het verhaal vooraan staat.

Resultaat

Op basis van opgedane kennis is een animatie ontwikkeld die de focus en werking van Wijkervnieuwing belicht. De vijf thema’s – Werken, Wonen, Leren, Veilig zijn en Meedoen – worden aan de hand van voorbeelden en scenario’s geschetst. De financiën en structuur van het programma worden visueel en schematisch weergegeven. Op deze manier kunnen bestaande en nieuwe medewerkers effectief samenwerken om wijken in de stad te verbeteren.