Uit onze cases

Drenthe Hikes

Een game in de natuur, een documentaire in een VR bril of een interactieve wandel- of fietsbeleving in het Drentse landschap. Dát is Drenthe Hikes. Drenthe Hikes deelt verhalen van het landschap en de bewoners met gasten en lokale bezoekers. De eerste Drenthe Hikes beleving is Foodsteps, terug naar de herkomst van ons eten; daarna zijn Woeste Grond, de bewogen geschiedenis rondom voormalig kamp Westerbork en Nachtkijkers, een weirde wandeling in met opdrachten in het donker ontwikkelt. Iedere beleving is uniek en vertelt het verhaal van de omgeving waar je loopt of fietst.

Beginsituatie

Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe (STPZD) wil Zuidwest Drenthe profileren als buitensport-regio. Dit doet zijn door activiteiten te ontwikkelen en te promoten die buiten in de natuur zijn en een extra aantrekking voor de regio bieden.  Sportief, buiten, bewegen. De vraag was, hoe er een plus gezet kon worden op het activiteitenaanbod in Zuidwest Drenthe. Daarnaast moest de beleving voortaan binnen de coronaregels, en wellicht kon het ook allemaal wel wat duurzamer. 

STPZD koos de recreatieve wandelaar als hoofddoelgroep in dit project.

Onze aanpak

Kiemkr8 heeft de concepten voor het wandelplatform en de wandelingen ontwikkeld. Daarnaast was ze als projectleider aanwezig om de processen te bewaken zodat de einddoelen behaald werden. Inhoudelijk is er gekeken of de producten lokaal genoeg waren en welke contactpersonen er bij betrokken moesten worden. Kiemkr8 selecteerde de creatieve productiepartners en exploitatie partners bij deze routes.

Resultaat

Kiemkr8 ging aan de slag voor Stichting Promotie Zuidwest Drenthe en Drenthe Hikes werd een feit: een platform met beleefroutes voor de wandelaar en de fietser, voor jong en oud.

Het budget komt van onder andere recreatieve ondernemersverenigingen, de EU-subsidie en natuurlijk uit inkomsten van verkochte tickets. Er zijn drie routes beschikbaar en er liggen meer ideeën klaar. In 2023 willen ze bijvoorbeeld een kinderspel over Vincent van Gogh aanbieden. Samen zijn we aan het ontdekken welke mooie verhalen er in de regio zijn om tot een beleving om te vormen.

“Iedereen bij Kiemkr8 is verbonden en werkt samen. Dat zorgt voor mooie resultaten.” – Carla Sloots, STPZD. 

Ben jij benieuwd naar Drenthe Hikes? Kijk dan op www.drenthehikes.nl