Uit onze cases

MeMo, Mens & Mobiliteit

Kort bestaat uit twee takken; Personenvervoer Kort en Auto Kort. Beide zorgen voor mobiliteit, de één voor het vervoeren van personen en de ander zorgt voor het vervoersmiddel van personen. Voor de toekomst heeft Ale Kort grootse plannen. MeMo, Mens & Mobiliteit wordt een duurzaam mobiliteitscentrum in Friesland. 

Beginsituatie

Ale Kort heeft twee bedrijven: Personenvervoer Kort en Auto Kort. Beide zorgen voor mobiliteit, de één voor het vervoeren van personen en de ander zorgt voor het vervoersmiddel van personen. Hij zag zijn omgeving veranderen en wilde daarom de stap maken richting een duurzame toekomst.  

Onze aanpak

Oprichter Ale Kort liep rond met grootse ideeën, maar deze ideeën waren nog niet concreet en Ale zocht iemand die hem kon helpen om van de los staande ideeën een toekomstbestendig concept te maken. Kiemkr8 is ingeschakeld en heeft samen met de ondernemers  de ideeën onderbouwd met trends en ontwikkelingen, een concept gevormd en de vertaalslag naar de praktijk gemaakt. 

“De ruwe ideeën zijn verhelderd en uitgewerkt in een businessplan. Dit is gedaan door verschillende sessies met Kiemkr8, zowel individueel als met belangstellende personen. Dit gebeurde op een creatieve, ontspannende en plezierige manier. Tijdens deze sessies zijn alle stappen behandeld vanaf de probleemstelling tot het eindplaatje met het financiële plan en alle aspecten daaromheen.” – Ale Kort

Resultaat

Het businessplan is uitgewerkt in de vorm van een hardcover boek met daarin de plannen voor de toekomst van Memo, Mens & Mobiliteit. Dit boek bevat de meest essentiële onderdelen van het businessplan en geeft een helder overzicht van de planning voor de aankomende jaren.  Een boek met een plan dat in Noord Nederland veel impact kan hebben op mens & mobiliteit.

Uiteindelijk zal dit de basis zijn van Memo, Mens & Mobiliteit. Een plek waar:

  • Alle vervoersmodaliteiten samen komen en worden aangeboden;
  • Openbaar -, zorg- en commercieel vervoer elkaar ‘ontmoeten’;
  • De reiziger zo goed mogelijk wordt gefaciliteerd, fysiek en digitaal;
  • Het voor de reiziger aangenaam is KORTstondig te verblijven en over te stappen;
  • Emissievrije mobiliteit wordt aangeboden, evenals onderhoud en advies;
  • De transitie naar emissievrije mobiliteit wordt aangejaagd;
  • Auto’s duurzaam kunnen worden getankt of geladen en gewassen;
  • Hulpdiensten zijn gevestigd en worden gefaciliteerd.

Meer weten? Kijk dan op de website