Geen gebrek aan ideeën wel aan tijd en geld?

Geen gebrek aan ideeën, wel aan tijd en geld? Je bent niet de enige! Uit de Noord Nederlandse Innovatiemonitor 2019 blijkt dat veel ondernemers tijd en geld als de belangrijkste belemmeringen ervaren in het innovatieproces. In deze blog lees je waar andere ondernemers tegenaan lopen. Ook lees je hoe kiemkr8, Rabobank, Countus en HFCM Communicatie jou kunnen helpen in het innovatieproces. In 5 sessies kun jij jouw businessplan op orde krijgen. Voor Drentse ondernemers worden de kosten hiervan zelfs voor tweederde gefinancierd door ‘Ik ben Drents Ondernemer’ van Provincie Drenthe.

Noord Nederlanderse Innovatiemonitor 2019

In de Noord Nederlandse Innovatiemonitor 2019 zijn de barrieres voor innovatie bij verschillende groepen in kaart gebracht. Belangrijke informatie voor kiemkr8 om te weten waar de meeste bedrijven in het noorden van Nederland tegen aan lopen in het innovatieproces. Hiermee kunnen we jou helpen in de stappen naar innovatie. We maken een doorkijkje:

Heb je een jong bedrijf, dan heb je waarschijnlijk geen gebrek aan creatieve ideeën, maar het omzetten naar daadwerkelijke innovaties en het financieren ervan vormt dan wel degelijk een belemmering. Onderneem je al veel langer, dan zitten de belemmeringen vooral op het gebied van financiering, subsidies, tijd, het omzetten van ideeën en het inschatten van de risico’s. Heb je een middelgroot bedrijf, dan belemmeren starre regels en het vinden van geschikt personeel waarschijnlijk jouw innovaties. Voor de meeste ondernemingen is de grootste belemmering veelal tijdgebrek.

Heb jij ook geen gebrek aan ideeën, maar wel aan tijd en geld?

De Innovatieplantage laat juist die ideeën groeien tot een plan; Groeiplannen voor innovatieve ideeën. We brengen jouw mooie ideeën verder in slechts acht stappen, verdeeld over vier dagen. Een plan dat staat als een huis, een stevig fundament om op verder te bouwen. Met dit groeiplan weet je exact waar de kracht van je idee zit, wie je doelgroepen zijn, waar je op moet sturen om alles eruit te halen en ben je bovendien een serieuze gesprekspartner voor investeerders en financiers.

De kiemkr8 Innovatieplantage is misschien iets voor jou! In 8 stappen helpt kiemkr8 jou van idee naar een businessplan met een verdienmodel. In de sessies vertelt de Rabobank jou meer over de financieringsvormen, Countus helpt bij het opstellen van het financiële plan en HFCM Communicatie bij het opstellen van de marketingkalender.

Investering

De investering in een volledige kiemkr8 Innovatieplantage bedraagt eenmalig € 2.950,– excl. BTW. In sommige provincies is het mogelijk subsidie over het investeringsbedrag terug te krijgen. In Drenthe krijgen ondernemers 2/3 van het totale bedrag terug via de MKB Voucherregeling.

Op 3 oktober 2019 starten we onze eerste bijeenkomst, dus wees er nog op tijd bij en meld je aan! Vragen? Neem contact op met kiemkr8!

Aanmelden>

Related Articles

Responses