De business coaching van kiemkr8 – in acht stappen van idee naar business plan

Van een van onze deelnemers ontvingen we onderstaand bericht. Zo mooi dat we het graag met jullie delen:

Eind 2017 kwam ik in contact met Bianca en Anne Marie zij vertelden mij dat ze gingen starten met de business coaching, een training waarin je met meerdere ondernemers/starters in 8 stappen van idee naar business plan werkt. Alhoewel het klonk als een mooie training vond ik -met mijn semi zakelijke instelling – dat ik de zaken allemaal al goed op een rijtje had. Idee uitgedacht, plan deels geschreven alleen nog een zak geld van de bank en ik kon los. Wat een hard gelach was dat, toen ik uiteindelijk met deze instelling toch aan de training begon.

Samen met 5 andere ondernemers/starters namen we de sprong in het diepe om ons idee onder de loep te laten nemen en uit te werken tot een realistisch en haalbaar concept. En wat er toen allemaal nog bij kwam kijken had ik van te voren niet eens kunnen bedenken. De welbekende SWOT analyse in een voor mij geheel nieuw jasje, doelgroepen bepalen, marktonderzoeken, financieringsmogelijkheden, subsidies, ligging, kansen en ontwikkelingen in de markt en bovenal belangrijk persoonlijke inzichten. Dit allemaal onder begeleiding van Anne Marie en Bianca twee waanzinnig enthousiaste en deskundige dames met passie voor hun vak. De begeleiding en de hulp die je krijgt maakt het een overzichtelijk en haalbaar traject en zorgt er zoals beloofd voor dat je idee wordt omgezet in een business plan ongeacht of je deze uiteindelijk wel of niet doorzet.

Want zoals ik de training begon, zakelijk en vastberaden om het bedrijf van mijn ouders over te nemen ben ik de training niet geëindigd. Rond de zesde stap van de training toen mijn idee al grotendeels vaste vormen begon aan te nemen heb ik besloten om de overname niet te doen. En het moge gek klinken maar wat was het een opluchting toen ik uiteindelijk dit besluit weloverwogen heb genomen. Ik was zo vol geweest van het idee en het concept dat ik volledig voorbij was gegaan aan de bedreigingen en risico’s die de overname met zich mee bracht. Uiteindelijk ben ik dus ontzettend blij en dankbaar dat ik aan de training heb meegedaan want hierdoor ben ik tot inzichten gekomen die ik anders waarschijnlijk niet had gehad. En ik denk nog wel het meest belangrijke, ik ben vooral op persoonlijk vlak erg gegroeid. Aan het begin van de training kwam ik binnen met een strakke, zakelijke houding en na het doorlopen van de training heb ik veel persoonlijke en zakelijke inzichten ben ik relaxt en ontspannen en weet ik voor de toekomst om van een idee een realistisch en haalbaar doel te maken.

Anne Marie en Bianca bedankt voor alles!

– Laura

Related Articles

Responses