Kiemkr8 op innovatiereis naar Boston & New York

Kiemkr8 gaat van zondag 22 september t/m vrijdag 27 september 2019 op innovatiereis naar Boston & New York. Het is een studiereis georganiseerd door Rabobank Het Drentse Land. Samen met 22 andere ambitieuze ondernemers gaan wij innovaties in The States verkennen. Hoe cool is dat?! We komen zeker met veel inspiratie en kennis terug. Een unieke kans om onze horizon te verbreden. Toen één van onze partners vroeg of wij ook meegingen met de innovatiestudiereis waren we meteen enthousiast. Wat een geweldig plan! 

In Boston staat de technologische en digitale revolutie centraal. In New York bruist het van innovatief ondernemerschap en creatieve broedplaatsen. Kiemkr8 kan leren van deze creatieve broedplaatsen en dit ook toepassen voor haar eigen klanten.

Wat ga je daar dan doen vraagt menigeen. We hebben een fantastisch programma:

Maandag: Boston: Incubator, Piaggio Fast Forward en Harvard University

Boston is een van de economisch krachtigste steden ter wereld. Een stad waar toptalent, hoogwaardige kennis en innovatieve bedrijven samenkomen. We gaan het Cambridge Innovation Centre bezoeken. Dit is een incubator waar duizenden ondernemers hun bedrijf zijn gestart. We gaan naar Piaggio Fast Forward, de bekende producent van brommers en scooters. Ook bezoeken we Harvard University.

Dinsdag: Boston: Bolt, DataRobot en Witricity

We bezoeken Bolt, een venture capital groep die in start-ups investeert. Vervolgens gaan we naar DataRobot. Datarobot specialiseert zich in toegepaste artificial intelligence en machine learning. We sluiten af bij Witricity, een bedrijf in draadloos opladen van telefoons. 

Woensdag: Van Boston naar New York

Onderweg stoppen we bij The Siemon Company, een wereldwijd opererende producent van netwerkkabels. ‘s Avonds gaan we naar honkbalwedstrijd in New York. Minder innovatief, maar zeker leuk! 

Donderdag: New York: Tomorrow Lab, Shapeways en FinTech

We starten bij innovatiestudio Tomorrow Lab. Daarna brengen we een bezoek bij Shapeways, een 3-D printservice met een afdeling in Nederland en New York. We sluiten de dag af bij FinTech Innovation Lab

Vrijdag: New York: Business Models Inc.

De ochtend staat in het teken van Business Models Inc. Een hoog aangeschreven bedrijf dat helpt om andere bedrijven te innoveren. Daarna schieten we in de snelste lift ter wereld naar boven: One World Trade Center. ‘s avonds vliegen we terug naar Amsterdam.

We hebben er erg veel zin in en zullen jullie ook laten meegenieten op deze studiereis! Houd de social media in de gaten! 

Dus kiemkr8 is op innovatiereis naar Boston & New York in week 38 2019. Vanaf maandag 30 september 2019 is kiemkr8 weer volop bereikbaar! 

Related Articles

Responses