Zet eens een ander hoedje op!

Zet eens een ander hoedje op! Kiemr8 gebruikt verschillende brainstormtechnieken om tot innovatie te komen. In de kiemkr8 Innovatieplantage wordt de design thinking-techniek ‘Thinking Hats’ gebruikt in de brainstorm van het concept en het opstellen van de marketingkalender. Dit zijn de belangrijke stappen in het kiemkr8 innovatieproces, de 8 van kiemkr8. Dit is een creatief proces waarbij de ‘Thinking Hats’ methode zeer van pas komt.

In de praktijk denken deelnemers bij creatieve brainstorms te vaak vanuit hun eigen rol en functie over de ideeën. Terwijl je juist zoveel mogelijk creatieve ideeën wilt hebben. Onlangs pastte kiemkr8 deze techniek toe in één van de sessies. Uit de grote mand met verschillende hoeden haalden deelnemers een hoed. Er was een positieve vibe, er werd veel gelachen en creatieve ideeën borrelen op. De methode ‘Thinking Hats’ is eenvoudig toe te passen, ook in jouw onderneming.

Deze methode is geïnspireerd op de ‘Six Thinking Hats’. Dit is een systeem dat is ontworpen door Edward de Bono. Deelnemers brainstormen vanuit “Zes denkhoeden” individueel en in groepen. Op deze manier komen ze sneller tot verfrissende ideeën. Dit is een brainstorm techniek waarin je vanuit verschillende denkhoeden je uit jouw geeikte pratronen haalt.

Loop jij wel eens met ideeën rond? Wil je andere ondernemers laten meedenken? De ‘Thinking Hats’ methode ervaren? Dan is de kiemkr8 Innovatieplantage misschien iets voor jou! In 8 stappen en 5 sessies helpen wij jou met een werkboek en een online kr8centrale van idee naar een businessplan met een verdienmodel. Op 3 oktober 2019 starten we onze eerste bijeenkomst, dus wees er nog op tijd bij! Vragen? Neem contact op met kiemkr8!

Related Articles

Responses