Omdenken bij Dolmans

Tijdens een bedrijfsbezoek bij landscaping Dolmans ontving Henk Aasman ons en vertelde heel enthousiast over Dolmans Landscaping waar hij als accountmanager werkzaam is. Het werd ons al snel duidelijk dat Henk een omdenker is. Hij maakt van ontberingen een kans. Hij helpt medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een gezonde baan in het groen. Een situatie waar hij 20 jaar geleden zelf ook mee te maken heeft gehad. Inspirerend verhaal van een snelgroeiend familiebedrijf in Drenthe met vestigingen in heel Nederland en België waar ruim 1000 medewerkers werken.

Exoten in sloten

Een van de voorbeelden waar je de mensen van Dolmans voor kunt inzetten zijn de exoten in sloten. Deze exoten gaan woekeren in onze wateren en verstikken het leven in de sloten. Het is een steeds groter wordend probleem in de natuur, voor Dolmans Landscaping is het een nieuwe kans. Met boten en medewerkers met een beperking halen ze de woekerende exoten eruit. Gelijkertijd geven ze ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Een mooi business model.

Veelzijdig en sociaal

Bij Dolmans houden ze zich natuurlijk niet alleen bezig met de exoten. Ze verzorgen openbare ruimten en richten landschap in, in de breedste zin van het woord.

Daarbij zetten ze zo veel mogelijk mensen in met een beperking om het werk uit te voeren. Dit kan voor gemeenten heel interessant zijn omdat zij vaak de uitkeringen voor deze mensen verzorgen. Voor de medewerkers is het een kans om weer op de arbeidsmarkt actief te worden, werkervaring op te doen en te ontdekken welk werk bij hem of haar past. Enkele voorbeelden van hoe en waar zij dat gedaan hebben zijn:

  • In samenwerking met de gemeenten De Wolden en Hoogeveen en met Landschapsbeheer Drenthe heeft Dolmans Landscaping Noord een pilot gedraaid met +/- 10 mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.
    Deze pilot heeft enkele maanden geduurd en is aangestuurd door een voorman van Dolmans Landscaping Noord en is als zeer positief ervaren door alle partijen, inmiddels werken enkele van deze mensen bij hen.
  • Vorig jaar in samenwerking met Terra Start een project gedraaid met 5 jongeren, waarvan 2 jongeren de rest van het jaar bij ons hebben gewerkt, de andere 3 jongeren hebben elders werk gevonden, deze 3 waren niet gecharmeerd van de groenwerkzaamheden.
  • In de gemeente Smallingeland heeft Dolmans Landscaping Noord een groen onderhoudsbestek in Drachten waar tijdens het hoogseizoen meerdere medewerkers vanuit Caparis meewerken met onze medewerkers.
  • Vanuit de Gemeenten Hoogeveen, Midden Drenthe en Coevorden werken meerdere mensen bij Dolmans voor langere perioden of een proefplaatsing.

 

Related Articles

Responses