Ruinerwold haalt de skies uit het vet

Op een koude en winderige avond op 21 februari 2018, haalden een groep Ruinerwoldse topondernemers de skies uit het vet. Eppo Steenhuisen, mede-eigenaar van reisbureau Askja Reizen, nam hen namelijk mee in het verhaal van de Race naar de Zuidpool. Twee ontdekkingsreizigers streden in 1910 met hun eigen teams om als eerste de Zuidpool te bereiken. Een barre tocht met de nodige uitdagingen.

Mooie metafoor

Het verhaal is een prachtige metafoor voor ondernemerschap en leiderschap. Tussen het reisverhaal door delen de ondernemers openhartig hun ondernemersvragen en ervaringen. In De Wolden liep een groep topondernemers hier wel warm voor. Een inspirerende avond van het programma Ik ben Drents Ondernemer. ‘Ik ben Drents Ondernemer’ is  het stimuleringsprogramma van Provincie Drenthe, in opdracht waarvoor kiemkr8 werkt. Dit doet kiemkr8 o.a. door het begeleiden van Business Versnellers, tafelsessies en adviesgesprekken met ondernemers.

Ik handel niet in fietsen

Een tijdje geleden viel het kiemkr8 op dat de kansen van dit programma nauwelijks bekend waren bij ondernemers in Zuidwest Drenthe. Onbekend maakt onbemind. Tijd voor actie dus. Het begon met dat Anne Marie in januari het terrein van Garage Burgwal opreed. Dit keer niet voor de reparatie van haar auto, maar om Rene Burgwal, voorzitter van Ruinerwold Onderneemt te polsen over een inspirerende en interactieve avond met ondernemers. “Ik kom voor iets heel anders dan auto’s”, zei Anne Marie. “Maar ik handel niet in fietsen hoor”, grapte René. Hij was enthousiast, bracht dit over op het bestuur en nodigde alle ondernemers van zusterverenigingen in De Wolden uit voor De Race naar de Zuidpool!

Zo helpt kiemkr8 ondernemers dromen waar te maken, kiemkr8 laat ideeën groeien!

Related Articles

Responses